Judecătorii CCR, membrii Curţii de Conturi, diplomații, militarii sau poliţiştii nu vor putea beneficia de pensii speciale dacă au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea de infracţiuni de corupţie, potrivit unei iniţiative a deputaților PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară.

"Este nevoie de existenţa unei interdicţii astfel încât să nu poate beneficia de pensii speciale cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie precum luarea şi darea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă. Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale", consideră iniţiatorii.

Aceştia au explicat, în expunerea de motive, că pentru aleşii locali sau pentru parlamentari există interdicţia acordării unei pensii de serviciu în cazul în care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi trebuie să se creeze o echitate între categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale.

"Prin această iniţiativă nu va mai exista inechitate între beneficiarii pensiilor speciale. Introducerea acestei măsuri ar reprezenta o responsabilizare în plus a celor care îşi desfăşoară activitatea în domenii remunerate din fonduri publice", au mai apreciat iniţiatorii.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional. 

Sursa: Newsweek

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.