O postare a lui Vlad Alexandrescu, candidatul USR la Primăria Capitalei, a redeschis războiul cu fake-news-urile promovate de partidul condus de Dan Barna. Ieri, în jurul orei 17.00 acesta scria:

„Este strigător la cer cum Primăria București distruge Parcul Cișmigiu, cel mai emblematic parc al capitalei, iar noi mai și plătim 10 milioane de euro companiilor lui Firea.

M-am uitat mai atent pe planul de mutilare, denumit oficial „restaurare”, a parcului și pot să vă spun că va fi un dezastru. Nu vom mai recunoaște Cișmigiul după aceste lucrări, vor distruge spațiile verzi, vor instala gherete și îl vor transforma într-un bâlci cu vegetație.
(…)
Menționez și că Primăria nu are absolut niciun fel de plan de management al vegetației sau un plan de replantări. După ce parcul va fi mutilat, așa va și rămâne. Doar dacă nu se apucă instaleze și mai multe gherete.

Vă spun sincer, tot acest plan îmi miroase a corupție, a contract cu dedicație. Când Parcul Romanescu din Craiova a suferit niște modificări asemănătoare, costul a fost de 2 milioane de euro. Pentru Grădina Cișmigiu, mult mai mică decât Romanescu, costul este de 10 milioane de euro, iar contractul va fi executat de una din companiile comerciale în subordinea lui Firea.

Din păcate, PNL și PMP au votat alături de PSD și ALDE. USR este singurul partid care a votat cu totul împotrivă. Vom face tot ceea ce este posibil, juridic și politic pentru a opri distrugerea Parcului Cișmigiu. „, scria Vlad Alexandrescu în jurul orei 17.00, citat de evz.ro.

De aici a început o întreagă furtună, pentru că cei de la PNL au protestat. Ei nu votaseră așa cum scria candidatul USR la Primăria Capitalei. Într-un final, după telefoane între partide și discuții aprinse, Alexandrescu a modificat postarea:

”Noi USR vom face tot ce este posibil, juridic și politic, pentru a opri distrugerea parcului Cișmigiu. E nevoie de fiecare dintre noi. Nu e ușor, dar mai avem un an până când putem scăpa definitiv de inamicul public numărul 1 al Bucureștiului – primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

L.E. PNL s-ar fi abținut la acest proiect. Dar vom avea situația exactă a voturilor abia mâine, odată cu publicarea procesului-verbal de ședință.”

Citește continuarea pe EVZ.ro

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.