Adevăratele caractere politice ies la iveală în momente critice, iar campaniile electorale au acest caracter. Până azi prieteni, de mâine aprigi dușmani. Când apele se mai liniștesc, redevin prieteni ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ceea ce se întâmplă pe scena politică românească este profund dezgustător. Cu greu mai poți să găsești oameni politici adevărați, posesori de coloană vertebrală dreaptă. Dacă de la PSD, ALDE, UDMR, PMP, PNL pretențiile dispăruseră de mult timp, atenția opiniei publice s-a îndreptat către alianța USR-PLUS, căutând alternativa serioasă.

Studiu de caz: Dacian Cioloș. Trecut prin grațiile lui Traian Băsescu, apoi prin ale PSD-iștilor, Cioloș ajunge în grațiile președintelui Iohannis, care profită de demisia lui Ponta și încropește un fel de guvern tehnocrat, în fruntea căruia îl instalează pe Dacian Cioloș. 

Campania de anul acesta a început, chiar dacă nu oficial. Se fac calcule, sondaje și mai ales declarații. Una dintre ele îi aparține lui Dacian Cioloș:”Dan (nr-Barna) nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator, va fi un preşedinte-arbitru, un mediator.” Cu alte cuvinte, Dan Barna nu va fi nici ca Băsescu, dar nici ca Iohannis, pentru că ambele variate sunt neconforme cu standardele domnului Cioloș. 

Citește continuarea pe Observatorulph.ro

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.