Dan Barna, președintele USR, a declarat ieri, la TVR, că, dacă ar fi fost el președintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că, spune el, n-a fost greșeala unui om, ci o problemă a întregului sistem.

Barna a explicat, miercuri seară, la TVR 1, că a simțit „revoltă interioară” după drama de la Caracal. „Statul nostru nu mai funcţionează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun nişte abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în ţară”.

Barna a spus că, dacă ar fi fost președinte, am fi văzut „o viteză mai mare de reacţie, o convocare mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment”.

”Preşedintele Iohannis reprezintă vechea clasa politică. Este un om bun, este un om în regulă, dar el face parte, în realitate, din vechea clasă politică care a adus România aici. Pentru că lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat uşor-uşor şi am ajuns în situaţia care ţine România cu sufletul la gură”, a spus Barna. 


Citeşte întreaga ştire: Dan Barna: „Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat!”

 

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.