Mulți români sunt în căutarea unei alternative serioase la actuala guvernare, pentru a nu fi nevoiți să voteze (din nou!) răul cel mai mic sau să nu voteze. 

Sătui și de opoziția făcută la mandolină, mulți și-au îndreptat atenția către USR, chiar dacă în afară de criticile aduse guvernării, formațiunea nu prea s-a învrednicit să vină și cu un program concret pentru guvernare. Este exact ceea ce lipsește, pentru că nu poți guverna România strigând împotriva PSD, chiar și după ce l-ai învins. 

USR și-a devorat fondatorul, pe Nicușor Dan, asta în cazul în care chiar el o fi fost fondatorul. A urmat Dan Barna, care la rândul său este atacat puternic din interior, nu de oricine, ci chiar de un puternic vector de imagine, deputat Cosette Chichirău.

Într-un interviu acordat presei centrale, Cosette Chichirău a avut un atac la baionetă împotriva liderului dan Barna, pe care îl susține la Președinția României, nu și la șefia partidului, motivând: 

”Mă refer mai degrabă la un șir de acțiuni care au închis leadershipul central al USR și îl fac captiv unui număr mic de oameni. Nu poți să crezi că toată competența se află la oamenii care, pentru moment, „sunt cu tine”. Or, această abordare mi se pare greșită pentru că Dan Barna riscă să devina el însuși captiv unui grup și să nu mai poată vedea peste acest gard care i se contruieste în jur. Și nu este bine să te înconjori de oameni care îți spun tot timpul doar ce vrei să auzi. Rezultatele sunt mai bune pentru USR dacă în echipa de conducere există diversitate de idei și se încearcă obținerea unei soluții mai degrabă consensuale.”

Sursa: Observatorulph.ro

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.