Deputatul Alexandru Bălănescu, fost PSD până de curând, actualmente Pro-România, a comparat abrogarea legii recursului compensatoriu cu desfiinţarea bisericilor. Comparaţia a fost făcută în cadrul şedinţei de marţi a Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, unde PSD a reuşit să amâne adoptarea unui raport pe marginea acestei legi care a scos de după gratii înainte de vreme în jur de 19.000 de deţinuţi, printre care criminali, violatori, tâlhari.

„Problema este din punct de vedere raţional-juridic. (...) Dvs. cereţi să se abroge legea 169. Problema este ce punem în locul ei? Aşa spunea şi Marin Preda: ‘Bine, bine, aţi desfiinţat bisericile, dar ce puneţi în locul lor?’. Deci desfiinţăm acest 169, dar ce punem în locul lui? Trebuie să existe şi soluţia asta. Eu pun această întrebare retoric, ca să fie clar”, a declarat Bălănescu.

Anterior, Bălănescu a pledat pentru amânarea raportului pe proiectul de lege vizând abrogarea legii recursului compensatoriu, proiect iniţiat de PNL şi a încercat să acrediteze ideea că mai degrabă judecătorii sunt responsabili că au eliberat mai devreme criminali şi infractori periculoşi, nu legea adoptată de fostul său partid, PSD.

"Deci nu e aşa simplu să spunem că recursul compensatoriu a pus în libertate atâţia criminali, violatori, infractori periculoşi. Nu de aicea... Codul Penal prevede că instanţa de judecată poate să dispună liberarea, şi numai instanţa de judecată.

Dacă au apreciat magistraţii că s-au îndeplinit toate condiţiile de la textul special prevăzut care reglementează libertatea condiţionată, e o treabă a puterii judecătoreşti.

Sigur că efectele acestei legi nu sunt dintre cele mai bune, sigur că au fost puşi în liberate oameni deosebit de periculoşi, sigur că există discuţii dacă nu cumva să modificăm, nu să abrogăm în totalitate, pentru că nu se poate pune niciodată egalitate între crimă, delapidare sau vreo infracţiune economică - evaziune de exemplu.”

Sursa: EpochTimes Romania

 

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență de utilizare.